Rejsebrev fra Montenegro

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Arne Matthiesen
– rejseleder ved EM

De europæiske mesterskaber for ungdom afvikles I disse dage i det smukke og solbeskinnede Herceg Novi i Montenegro.

Rejsen og det praktiske er forløbet nogenlunde, selvom rejselederen har oplevet at blive låst inde på toilettet (pga. en defekt lås) og midlertidigt har fået nyt værelse som følge af en kollapset seng.

Hotelstandarden er ikke den allerbedste, men til gengæld er beliggenheden perfekt 50 meter fra Adriaterhavet.

Danmark har en deltager i alle de 5 drengerækker men desværre ingen i pigerækkerne.

Efter 3 runder er status for de danske spillere som følger:

IM Jakob Vang Glud i U18 er det bedste bud på en dansk topplacering. Starten har dog ikke været optimal, da han tabte i anden runde mod en formodet dårligere modstander. I tredje runde kom han dog igen efter et rodet parti og har nu 2 af 3.

Alexei Hansen i U16 har ligeledes 2 af 3 efter sejre i 2. og 3.runde. Partiet i tredje runde mod en højtratet russer var flot.

Dara Akdag i U14 har mødt to meget stærke russere med sort og har tabt begge disse partier. Til gengæld slog han en af de lokale helte i anden runde.

Danmarks yngste mesterspiller, Mads Andersen, deltager i U12. Gevinst i første runde blev desværre fulgt op med tab i runde 2 og 3. I tredje runde fik partiet et noget usædvanligt forløb, da begge parter tilbød og afslog remis. Mads endte desværre med at afslå i en situation, hvor modstanderen aldrig skulle have tilbudt.

I U10 deltager Tobias Juul Madsen fra Struer. Turneringen startede dårligt med to nederlag, selvom Tobias faktisk havde chancer for at vinde begge disse partier. I tredje runde kom der endelig et point på tavlen da en af de lokale blev udspillet.

Alt i alt lige under 50 procent og stadig med chancer for en topplacering for en af to store drenge.

Resultater, partier osv. kan findes på turneringens hjemmeside
www.scgchess.org.