VM for ungdom – 9. runde

Den danske delegation: Jacob Kaaber, Mads Andersen, Alex Hansen, Emilie Christensen, Nikolaj Mikkelsen, Kristian Seegert, Peter Skovgaard

Før runden havde vores kære franske værter åbenbart forsøgt at råde bod på noget af al den forsinkelse ved at få bussen, der skulle fragte islændingene, danskerne og svenskerne til spillestedet, til at køre 10 minutter før tid. Endnu en fransk genialitet. Det er fuldstændig uforståeligt, at man kan lave et program og så køre 10 minutter før tid, når man ikke har samlet en eneste skakspiller op fra et sted, hvor man skal hente 3 delegationer. Ti minutter over et ringede svenskerne til arrangørerne og fik dem til at sende en ny bus. Imens havde vi opgivet værterne og sendt bud efter Ivan, der kom og hentede resten af danskerne.

Den svenske træner har foreslået, at vi laver hver dags top 5 over bommerter fra værterne. Nummer to var allerede klar, da vi ankom til spillestedet og jeg skulle se, hvornår vi skal af sted fredag. Danmark havde man så ikke lige fået med på udskrifterne, selvom jeg havde været derovre to gange, for at være helt sikker på at de har alle de oplysninger, de skal bruge. Jeg blev forsikret om, at vi var i systemet og bare ikke med på udskrifterne. Jeg er ikke rigtig tryg ved, at de skal planlægge vores transport til flyet.

Niende runde bød på op- og nedture. De 3 små var hurtigt færdige. Først færdig var Kristian, der spillede Møllergambit. Modstanderen tog tårnet og Kristian satte mat. Den næste var Mads, der spillede sin Caro-Kann. Modstanderen lignede ikke en, der havde været udsat for den åbning før og spildte en del træk, så Mads kørte ham hurtigt over. Emilie var lidt længere om at få en remis. Hun kom til at stå lidt presset i Dronninggambit med hvid, men en fejl af modstanderen tillod hende at få en kæmpe stilling, som hun så afviklede til remis – og dermed ikke pizza. De små er kommet ganske pænt tilbage efter en hård start og er samlet på -4 hvilket er ganske godt, når det er første gang de er med.

Alexei var den første af de store, der var færdig. Mat i 2 blev igen ikke forhindret, men på det tidspunkt var stillingen tabt. Hans modstander på 2149 spillede Fransk og valgte en usædvanlig trækfølge, som Alexei ikke kunne finde noget ordentligt imod. Sort fik initiativet, så Alexei valgte et officersoffer, som gav lidt spil. Bare ikke nok og så blev matten overset.

Nikolaj spillede dagens vigtigste parti. Han havde hvid mod svenskeren Kezli Ong (2371). I et parti der gælder mere end bare et point. Håneretten på hotellet var på spil, og svenskerne havde hele formiddagen forsøgt at psyke Nikolaj. Men intet bed på:

 Nikolaj Mikkelsen (2240)
 Kezli Ong (2371)
VM for ungdom, Belfort, drenge u/18 (9) 2005

Det er hvid i trækket. Nikolaj har ofret en bonde for udviklingsforspring. I det følgende udbygger han hvids fordel ved med taktiske midler at holde sorts officerer fra at komme i spil. Samtidig får han sit sidste tårn med i angrebet.
17.Sc4 Te4 18.Td4 Txd4 19.Dxd4
Så blev sorts aktive tårn aflivet
19…c5 20.Dd3 Dd7 21.De2 De7 22.Df3 De6 23.Sa5 c6
23…Qb6 er bedste forsøg.
24.Sc4 b5 25.Sd6+! Kd7 26.Td1 Ke7 27.Dxc6 f5 28.De8+
28.Lg5+ Sf6 29.De8#.
28…Kf6 29.Lg5+ 1-0.

>

Danmark-Skotland: 1-0 i brydning

Peter var sidst færdig. Han havde hvid mod en spiller på 2258 og havde spillet Svesnikov. Modstanderen spillede hurtigt ud af teorien og fik nogenlunde lige spil. Peter satte så en kvalitet direkte i slag og tabte. Han har været meget uheldig med parringerne i denne turnering og har fortsat ikke kunne forberede sig konkret på en eneste modstander.

De store har nu samlet +4, hvilket er godt, men næsen er sat op efter mere!

Vejret har været utidigt indtil i dag, hvor det har revancheret sig med solskin hele dagen. Efter aftensmad på spillestedet var det så tid til kampen: Danmark + tre svenskere mod Skotland. Skotterne er mange af sted, og de er store. Alexei og Peter gik og tænkte på dagens irriterende nederlag og vi havde solen i øjnene. Så resultatet: Nikolaj (74 kg.) – Tweedie (100 kg). 1-0 i brydning, selvom Tweedie i starten fik hjælp af en meget lille skotte. 


 Ungdoms-VM, Belfort 18.07-27.07 2005

Danske scorer:

                                    1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1    I alt
——————————————————————
Drenge u/18: Nikolaj Mikkelsen      0 1 0 1 0 1 1 ½ 1 . .     5.5
Drenge u/16: Peter Skovgaard        ½ ½ 1 0 0 1 1 1 0 . .     5.0
Drenge u/14: Alex Hansen            1 1 1 0 ½ 1 ½ 0 0 . .     5.0
Drenge u/12: Kristian Seegert       0 0 0 0 ½ 1 1 0 1 . .     3.5
Drenge u/10: Mads Andersen          ½ ½ 0 0 1 0 1 0 1 . .     4.0
Piger u/14:  Emilie Christensen     1 0 0 0 0 ½ 1 1 ½ . .     4.0

Den officielle side:

http://www.belfort-echecs.com/

Læs også på Skanderborg Skakklubs hjemmeside:

www.skanderborgskakklub.dk