VM for ungdom – 3. runde

Alexei Hansen og Peter Skovgaard med de sidste forberedelser inden partiet

I dagens runde var de to mindste som sædvanligt først færdige. Mads havde ellers fået en lidt bedre stilling og afværget hvids aggressive spil. Desværre blev han utålmodig og tog en bonde, der stod foran egen konge, hvorefter hvid fik afgørende angreb. Kristian spillede mod Najdorf og i en
kompliceret stilling, fik han sat en officer i slag. Emilie var den sidste, der var færdig. Hun havde hvid mod en pige på ca. 2000 og spillede egentlig fint men satte en bonde i slag og kom i et tabt tårnslutspil. Hun kæmpede og havde remischancer, da hun lavede en stor fejl, som tabte øjeblikkeligt.

Nikolaj, der havde hvid mod Chakkravarty Deepan (2465) og havde forberedt sig meget grundigt, fik udbytte af forberedelsen. Efter 17 træk i Najdorf lavede modstanderen en unøjagtighed, og Nikolaj havde fordel. Chakkravarty spillede derefter rigtig godt, og et par unøjagtigheder fra Nikolaj kostede
et helt point. Fredag har Nikolaj sort mod en 2000 mand, der bare skal ned. Jeg begynder at forstå, hvorfor Nikolaj aldrig spiller remis – han forbereder sig til sin sejrssang, der går “we gonna win, forget about the draw we gonna score…”! Ganske passende for sin spillestil. Peter var efter to remiser på jagt efter den første sejr, der også blev hevet i land efter endnu et langt parti. De to første dage var han blandt de 10 sidste, der var færdige, så han får valuta for pengene.

Alexei havde sort mod Sebastian Bogner (2361) og havde forberedt sig på Bogners Sozin-variant mod Najdorf. Bogner havde dog lugtet lunten og spillede engelsk angreb med f3 før Le3, hvilket fik forvirret Alexei, så han glemte, hvad han netop havde kikket en del på for et par uger siden og
fik spillet en meget tvivlsom variant. Omkring træk 12 var Alexei ved at give op men fandt nogle ressourcer og spillede videre mod en Bogner, der åbenbart var gået i afslapningsmode og med nogle unøjagtigheder langsomt lukkede en hårdt kæmpende Alexei ind i partiet. På et tidspunkt kunne tyskeren have ofret løberen og sat mat med dronning og tårn mod omflakkende konge men valgte at spille efter bønder. Den slags bør man se på det niveau. I analyserne bagefter blev Alexei i hvert fald sat mat på spillestedet og senere af Fritz. Efter en for grådig bondefangst var det Bogner, der var i store problemer, og da han i en svær stilling ikke fandt det eneste træk, var det pludselig Alexei, der satte mat! Så maksimum til Alexei og hvid i morgen på bord 3 mod A.Utegaliev på 2249.

Vores værter har stadig noget at slås med. Vi får de meget vigtige badges med vores navne og billeder, som giver adgang til spillestedet allerede i morgen (fredag), hvilket er den samme besked som vi fik i går, og i forgårs og dagen inden. Jeg satser på at vi rejser hjem i dem, for at de ikke skal gå helt til spilde.

På spillestedet har der fra 2. runde været en del politi og vagter ved indgangen, der tjekker alle tasker hvilket selvfølgelig er i orden, om end det virker en anelse komisk, når der kommer et 9-10 års barn med sin lille disneytaske og skal have gennemset den for at måtte gå ind.


 Ungdoms-VM, Belfort 18.07-27.07 2005

Danske scorer:

                                    1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1    I alt
——————————————————————
Drenge u/18: Nikolaj Mikkelsen      0 1 0 . . . . . . . .     1.0
Drenge u/16: Peter Skovgaard        ½ ½ 1 . . . . . . . .     2.0
Drenge u/14: Alex Hansen            1 1 1 . . . . . . . .     3.0
Drenge u/12: Kristian Seegert       0 0 0 . . . . . . . .     0.0
Drenge u/10: Mads Andersen          ½ ½ 0 . . . . . . . .     1.0
Piger u/14:  Emilie Christensen     1 0 0 . . . . . . . .     1.0

Den officielle side:

http://www.belfort-echecs.com/

Læs også på Skanderborg Skakklubs hjemmeside:

www.skanderborgskakklub.dk