VM for ungdom – 2. runde

2. runde (onsdag) startede til tiden, og da man alligevel ikke har nogen chance for at følge med i de partier, der ikke spilles på et af de tre brædder nærmest tilskuerrækkerne, tog Ivan og undertegnede ned i byen og fik fundet en internetcafe. Heldigvis er det tilladt at bruge usb-nøgler, så for resten af turen, bliver der skrevet hjemmefra. På spillestedet er det også muligt at få adgang til Internettet, hvis altså man lige er en af de heldige. 5 computere er hvad, der er stillet op, og så koster det selvfølgelig penge. Intet her er gratis, med mindre det udtrykkeligt står skrevet i papirerne. Selv vand på spillestedet koster penge – 0,60 € for en halv liter vand. Lidt træls når man i Brugsen kan få 3 liter for 0,79 €, og det er et stævne for børnene, hvor der vel ikke skal tjenes penge (?).

Runde 2 blev en god dag for danskerne. Mads spillede igen remis. Rygtet siger, at han er lidt for fredelig, og han skulle da også have spillet videre i en god stilling, men modstanderens rating på 1772 var åbenbart nok til at skræmme ham fra at fortsætte. Kristian spillede igen en teorifejl, denne gang i åben spansk, hvor han glemte b5 og springeren på e4 røg (Te1 og f3). Emilie havde sort mod en 2000+ og kom aldrig ind i partiet, så kun et halvt point til skoleskakspillerne, der har fået deres ilddåb.

De store drenge klarede det derimod flot. Mikkelsen vandt med sort meget hurtigt over en 1900+ spiller. Han spillede med sort en gambit, men havde efter 6 træk vundet en bonde og en stilling. Alexei havde, med hvid mod en knap 2200 mand, forberedt bondesnappervarianten i Najdorf (1.e4 c5 2.Sf3 d6 3.d4 cxd4 4.Sxd4 Sf6 5.Sc3 a6 6.Lg5 e6 7.f4 Db6 8.Dd2 Dxb2 9.Tb1 Da3), som modstanderen konsekvent havde spillet, dog uden at kende teorien. I stedet for efter 10.f5 at spille 10…Sc6, valgte han 10…Le7?, og efter 11.fxe6 fxe6 12.Lc4 Kf7 13.0-0 Dc5 14.Sa4 Dxc4 15.Sb6 vandt Alexei kvalitet og kørte sikkert partiet hjem.

Peter kom i store problemer med de sorte brikker mod en 2095-spiller men fik efter omkring 5 timers spil halet et halvt point hjem, mens resten af delegationen havde travlt med at lære svensken at spille fodbold. 2,5 af 3 til de store var fint, mens det er lidt sværere at vurdere de smås indsats.

I 3. runde har Nikolaj hvid mod Chakkravarty Deepan (2465). Han spiller en del  forskellige Sicilianere, så Nikolaj har siden onsdag aften brugt ca. 6 timer for at komme gennem dem alle, så nu sover han til middag! Peter har hvid mod Alberto Giminez Martinez  (2025) – et parti, der i princippet skal vindes, hvilket Peter også er meget opsat på. Alexei, der har maksimum efter 2 runder, får fornøjelsen af det tyske vidunderbarn Sebastian Bogner (2361) med de sorte. Pointene hænger ikke så løst i dag. Mads og Kristian har begge uratede modstandere, og Emilie har hvid mod en 2000-spiller, så hun får nok hentet noget mere erfaring.

Vi er glade for, at Ivan er hernede med bil, og i går aftes fandt vi ud af, at vi bor ca. 3 kvarters gang fra spillestedet, så hvis man ikke vil vente til dagens eneste afgang hjem kl. 21:15, er det muligt at gå.


 Ungdoms-VM, Belfort 18.07-27.07 2005

Danske scorer:

                                    1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1    I alt
——————————————————————
Drenge u/18: Nikolaj Mikkelsen      0 1 . . . . . . . . .     1.0
Drenge u/16: Peter Skovgaard        ½ ½ . . . . . . . . .     1.0
Drenge u/14: Alex Hansen            1 1 . . . . . . . . .     2.0
Drenge u/12: Kristian Seegert       0 0 . . . . . . . . .     0.0
Drenge u/10: Mads Andersen          ½ ½ . . . . . . . . .     1.0
Piger u/14:  Emilie Christensen     1 0 . . . . . . . . .     1.0

Den officielle side:

http://www.belfort-echecs.com/