Udtagelser ungdomsstævner 2018

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

 

I lighed med de tidligere år, deltager Danmark i en række af de internationale ungdomsstævner her i 2018. Det er altid spændende at komme ud og konkurrere med de bedste spillere fra andre lande, og se hvordan det internationale niveau er. Sidste år i Rumænien lykkedes det helt sensationelt at få to guldmedaljer, så det bliver spændende at følge, om der også i år kan komme flotte resultater til Danmark!

 

European Youth Team Chess Championship 2018 spilles i Bad Blankeburg i Tyskland fra den 11. juli til den 19. juli. Et hold består af fire spillere og til dette stævne for spillere i årgang 2000 eller yngre har jeg udtaget følgende hold:
1. Jonas Buhl Bjerre, Skanderborg (2378)
2. Filip Boe Olsen, Nordre Skakklub (2319)
3. Bjarke Hautop Kristensen, Evans (2166)
4. Julio Guillermo Quiñones-Maletti, BMS (2133)

 

Ungdoms EM spilles i perioden 19. august til 30. augsut i Riga i Letland. Det bliver årets store internationale ungdomsturnering, hvor Danmark normalvis deltager med omkring 15 spillere. Vi skal her prøve at forsvare vores to europamesterskaber fra sidste år! Udtagne spillere til dette stævne er:
U08: Ingen udtaget
U10: John Christopher Christensen, Silkeborg
U12: Albert Mechlenburg Møller, FREM
U14: Jonas Buhl Bjerre, Skanderborg og Nienke van den Brink, BMS
U16: Filip Boe Olsen, Nordre
U18: Bjarke Hautop Kristensen, Evans og Ellen Fredericia Nilssen, ØBRO 

 

I 2015 blev der oprettet en fond med det formål at støtte de næstbedste, så de også får mulighed for at komme ud og deltage i de internationale stævner. På den måde får de værdifuld erfaring og et indblik i, hvad der kræves for måske igen at blive udtaget en anden gang. Igen i år gives der 2 X 3000 kr. til støtte i forbindelse med EM i Riga. Ansøgninger til fondsstøtte senest den 31. marts.

 

Man kan også komme med til stævnet som egenbetaler, og enkelte har allerede tilmeldt sig. Henvendelse og tilmelding til undertegnede senest den 31. marts. 

 

Junior VM for spillere under 20 år spilles i Gebze i Tyrkiet. Turneringen spilles fra den 4. september til den 16. september. Til dette stævne deltager Danmark med en spiller i begge rækker

Åben række: IM Jesper Søndergaard Thybo, Jetsmark 

Kvinderækken: WFM Maria Vasova, Ålborg Skakforening 

 

Ungdoms VM for U14 til U18 spilles på halvøen Halkidiki i Grækenland fra den 19. oktober til den 1. november. Her er følgende spillere udtaget:
U14: Jonas Buhl Bjerre, Skanderborg
U16: Filip Boe Olsen, Nordre
U18: Pladsen står åben indtil videre og kan søges af spillere i U14-U18 inden den 31. marts. 

 

Kadet VM for U08 til U12 spilles i perioden 3. november til den 16. november i Santiago de Compostela i Spanien. Her er følgende spillere udtaget:

U10: John Christopher Christensen, Silkeborg

U12: Andreas Cort Maleeva Hansen, Nørrebro

 

World Youth U-16 Chess Olympiad 2018 spilles i Manavgat-Antalya, Tyrkiet fra den 24 november til den 3. december. Er der interesse blandt de bedste spillere i årgang 2002 eller yngre vil Danmark deltage med et hold. Tilkendegivelser til undertegnede senest den 1. maj, hvis man har ønske om at deltage i Ungdoms OL.

 

Udover disse turneringer er der mulighed for at søge en friplads ved EU-mesterskabet i Mureck i Østrig der afholdes i perioden 31/7 til den 9/8. Fripladsen består af gratis overnatning samt fuldpension. Der spilles i grupperne U08, U10, U12 og U14. Der plejer også at være en friplads til en delgationsleder/forælder der gerne vil med derned. Har man interesse i dette stævne, bedes man kontakte mig senest den 31. marts.

 

Kontakt:  

Ungdomslandstræner Dansk Skak Union

Mads Boe

Mail: mads_boe@hotmail.com

Telefon: 23 24 15 60