Næstsidste runde i Chess House

På vegne af Chess House skriver Poul Erik Nielsen til skak.dk om næstsidste runde i Chess House december GM turnering: 

 

Manosri-Pakleza: Manosri havde ikke i sinde at gå efter sejr i dag, så han tillod en hurtig trækgentagelse i Siciliansk, remis efter blot 9½ træk. ½-½. Dermed har Manosri udspillet sin chance for IM-norm.

Smith-Svane: Der blev spillet modtaget dronninggambit, og stillingen blev hurtigt symmetrisk. Der var næppe meget på færde, og da sort klarede tidnøden, blev der taget remis umiddelbart efter i et springerslutspil med 4 mod 4 på samme fløj. ½-½. Resultatet betyder, at Svane i morgen skal vinde med de hvide over Filip for at få IM-normen i hus.

 

frederik svane

Frederik Svane kan score IM-norm med gevinst i sidste runde, der starter tirsdag kl. 18.00. Foto: Thomas Vestergård

Danielsen-Bjørn: Danielsen fik i en afslået meraner i forhånden en lille, varig fordel, sorts akilleshæl var en bovlam løber på b7. Danielsen pressede på, og Bjørn var vist ikke omhyggelig nok og tabte en bonde. Danielsen gik efter sorts f7-bonde, men det gav ikke noget, og Bjørn kunne afvikle til et remis-dronningslutspil. ½-½

Og så kommer dagens to gevinstpartier, to gange Benoni:

Filip–Uffe: Uffe spillede Snake-Benonien med Lf8-d6-c7. Filip fik en mærkbar terrænfordel, men han forcerede unødvendigt med e4-e5, i stedet for at bygge yderligere op med f2-f4. Det gav Uffe chancen for at ofre en kvalitet, og herefter er hvids stilling sikkert ok, men meget svær at spille, da sort overtog initiativet. Få træk senere gik Filip helt galt i byen med 22.Lf5, som er et decideret tabstræk. Uffe er ikke sen til at hugge til med …e5-e4!, der giver afgørende kongeangreb, og han fejler ikke. 0-1 

 

 

uffe vinther

IM Uffe Vinther-Schou har spillet sig i form under turneringen. Foto: Thomas Vestergård

Thybo-Vasli: Også Thybo udsættes for en Benoni, men denne er Moderne! Thybo bygger tålmodigt op med h3 og Lf4. Sort bliver derimod hurtig utålmodig og laver et yderst tvivlsomt bondeoffer med b7-b5, i håb om at få noget Volga-lignende kompensation. Kompensationen udebliver imidlertid, og Thybo udbygger stille og roligt fordelen, og den bliver hurtigt afgørende. Thybo kører den da også sikkert i hus! 1-0 Resultatet betyder, at Thybo nu blot (?) med sort skal have remis i morgendagens parti imod Pakleza. 

 

Stillingen inden sidste runde:

1. IM Jesper Søndergaard Thybo (2576) 6½ point

2. GM Henrik Danielsen (2500) 6 point

3. GM Zbigniew Pakleza (2503) 5 point

4. – 5. GM Axel Smith (2470) 4 point 

4. – 5. Frederik Svane (2398) 4 point

6. IM Filip Boe Olsen (2341) 3½ point 

7. – 8. FM Mikkel Manosri Jacobsen (2348) 3 point 

7. – 8. IM Uffe Vinther-Schou (2359) 3 point

9. – 10. FM Aref Vasli (2413) 2½ point 

9. – 10. IM Bjørn Møller Ochsner (2492) 2½ point

  

Sidste runde spilles tirsdag kl. 18:00.

 

Turneringen har sin egen hjemmeside: www.videoskak.dk

 

Link til resultater fra turneringen: HER – klik på et resultat for at gennemspille partiet.

 

Turneringen kan også følges live på Chess24: HER

 

Chess House: www.chess-house.dk