Danmark – Aserbajdsjan 0 – 4

En kombination af dårlig internetforbindelse i Tyrkiet og mailnedbrud hos webmasteren har forsinket referaterne fra 3. runde af OL.

Vi iler med at bringe kvindelandstrænerens rapport.

Af Thorbjørn Bromann
3. runde: Forventet nederlag
Danmark – Aserbajdsjan 0 – 4
WIM Oksana Vovk (2159) – WGM Zeinab Mamedjarova (2285) 0 – 1
WFM Esmat Suanne Guindy (2132) – WGM Gulnar Mammadova (2324) 0 – 1
WFM Louise Winther Fredericia (2091) – WGM Turkan Mamedjarova (2245) 0 – 1
Carina Jørgensen (2012) – WIM Nargiz Umudova (2208)

Lad os være ærlige fra start; Aserbajdsjan er et klart bedre hold end os. Det fik vi også at se i dag, selvom især Oksana gjorde sit for at modbevise det. Efter en god forberedelse med lidt græske tips (venligst udlånt af herrernes græske åbningsekspert Nikos) spillede Oksana friskt til og fik klar fordel. Undervejs afveg hun to gange varianter med trækgentagelse for at spille på gevinst mod den stærke modstander. Det var fuldt berettiget og Oksana havde da også set gevinstplanen med b4, der desværre først blev spillet efter en uheldig officersafbytning. Var b4 spillet øjeblikkeligt var sort nærmest færdig. Nu stod hendes gravide modstander (som i øvrigt var GM Mamedyarovs søster) til gevinst og vandt sikkert. Ærgerligt og lidt ufortjent, synes jeg.

Inden alt dette var vi allerede bagud 0-3. Marie ramte plet med sin forberedelse og var godt med indtil modstanderen fik held med et farligt kongeangreb. Esmat ramte heller ikke helt ved siden af med sin forberedelse, men fik det alligevel lidt svært med de sorte brikker mod sin hurtigtrykkende modstander. Der røg undervejs en bonde og hendes angrebsforsøg blev desværre sikkert gendrevet. Louise fik rodet lidt rundt i planerne i åbningen, men fik senere chancen for lige spil. Da den ikke blev udnyttet var det spil til et mål resten af partiet.

Det er selvfølgelig aldrig rart, at tabe med 4-0, men vi vidste på forhånd, at vi ville få det rigtig svært, hvilket jo siger sig selv, når ratingforskellen er så stor. Nu er vi klar til at få en lidt lettere modstander og forhåbentlig en matchsejr i 4. runde. Kl. 22 holder vi som sædvanlig vores holdmøde.

Thorbjørn Bromann

Hjemmeside: www.chessolympiadistanbul.com