You are currently viewing Rapport fra Prag (5 + fridag)

Rapport fra Prag (5 + fridag)

Ungdoms EM er nu over halvvejs efter en færdigspillet 5. runde, hvilket er blevet efterfulgt af en fridag. Shanne Hedegaard Jakobsen rapporterer med lidt hjælp fra nyankomne Filip Boe Olsen:

Jeg (Filip) havde min første “rigtige” dag på Top Hotel Praha til 5. runde. Jeg har selvfølgelig læst alle Shannes runderapporter, og er kommet frem til de samme konklusioner; maden er ikke noget at skrive hjem om (hvilket jeg så alligevel gør), holdforberedelserne sammen i lobbyen er en succes og vigtigst af alt, glade skakbørn over det hele!

Skakmæssigt var 5. runde ikke noget specielt for det danske hold: Det blev samlet til 9/22, hvilket endda krævede lidt held i nogle partier (det skal der til nogle gange!). Her på halvvejsmærket er bedste danske pointscorer August Jalving i O12 og Vitus Bondo Medhus i O16, begge med scoren 3½ af 5. August spillede et rigtig fint parti i Sveshnikov, med et flot tematisk bondeoffer (30.b5!) på dronningefløjen:

Fridagen i dag er blevet brugt på en masse forskellige ting blandt danskerne. Fra år til år svinger det, om der bliver lavet en stor fælles udflugt, om arrangørerne af turneringen har et tilbud, eller om alle splitter sig op for at opleve forskellige ting. I år havde arrangørerne ikke et tilbud, og der var generelt forskellige ønsker i delegationen, om, hvad børnene ønskede at opleve.

Fordi familierne har lavet ting hver for sig, har vi spurgt dem om et par linjer der beskriver deres dag:

  • Vilje, Julian og Frida: Svømmet i poolen på hotellet, været i shoppingcenter, samlet Lego, været på cafe, forberedt til i morgen og forsøgt at slå ratingrekord på Lichess
  • Anders Askjaer: været i zoologisk have
  • Emil Eberle, Amanda og Robert: Besøgt Maya og hendes forældre hvor de har badet med bævere i en sø, spillet fodbold og bordtennis, samt spist god mad
  • Leia, Sarah, Kathrine og Caroline: Flodcruise på Moldau, sightseeing i den gamle bydel i Prag og shopping
  • Nogle valgte også blot at blive tilbage på hotellet og slappe af efter de første runder, inden turneringen fortsætter i morgen.

Nu hvor fridagen er ved at nå sin ende, er alle vendt tilbage til Top Hotel Prag, og slapper af på værelserne eller spiller brætspil i lobbyen. I morgen venter runde 6, hvor danskerne igen skal i aktion, og tilbage til de sædvanlige rutiner med forberedelse og analyse. Vi har hver dag et flot parti med fra dagens runde, men nu, hvor der har været fridag betyder det, at der ikke er et parti fra i dag som kan vises. Og selvom vi har kombineret runde 5 og fridagen i én artikel betyder det ikke, at I skal snydes for denne perle: Partiet er fra runde 4, hvor Kathrine Bruntse får forberedelsen ind, og straffer modstanderen for sine ikke så gode træk!

Resterende program for Individuelt EM:
Onsdag den 28. august kl.15:00: 6. runde
Torsdag den 29. august kl. 15:00: 7. runde
Fredag den 30. august kl. 15:00: 8. runde
Lørdag den 31. august: kl. 13:00: 9. runde

Link til hjemmesiden for turneringen: https://www.eycc2024.eu/

Link til resultater fra turneringen på chess-results: HER

Link til live på Lichess: HER