You are currently viewing Kort nyt uge 33 + 34

Kort nyt uge 33 + 34

Fire unge danskere har været en tur i Italien for at deltage i “Festival Internazionale Bella Italia” i Lignano Sabbiadoro i den nordlige del af Italien. De fire spillere er FM Casper Liu (2339), Karl-Emil Elmer Nielsen Refs (2239), FM Paulius Meskenas (2198) og Lukas Iskos (1955)

Bedst placeret dansker blev Casper Liu (billedet øverst) med 5½ point, hvilket rakte til en 15. plads i feltet på 52 spillere. Efter en god slutspurt med sejre i runderne 5 til 8, sluttede Karl Emil på 5 point. Paulius sluttede med 50% efter nederlag i de to sidste runder. Lukas fik som lavest rated i turneringen 4 point, hvilket gav en pæn ratingfremgang.

Link til live på Lichess: HER

Link til resultater fra turneringen: HER


Formand for Fredericia Skakforening Claus Marcussen er af FIDE blevet bedt om at fungere som dommer ved OL i Budapest fra den 10. september til den 24. september. I skrivende stund er Claus Marcussen dommer ved Smuk Skak GM-turneringen i Skanderborg.

Turneringsarrangør, Webmaster for skak.dk, livemaster, international dommer, kasserer for Sydjysk Hovedkreds og formand for Fredericia Skakforening er bare nogen af de titler og funktioner man forbinder med Claus Marcussen. Foto: Mads Boe

FM Tim Jaksland og Peter Willer Svendsen, begge fra Hillerød Skakklub, deltager fra den 23. august til den 1. september i Open Internacional de Sants i Barcelona. Efter de to første runder har Tim 1 point og Peter ½ point.

Hjemmeside: https://cotxeres-casinet.cat/escacs/

Link til resultater fra turneringen: HER


DM i lyn- og hurtigskak spilles i næste weekend den 31. august og 1. september i Snekkersten på Comwell Borupgaard. Helsingør Skakklub fejrer sit 100 års jubilæum og arrangerer årets stævne i samarbejde med Dansk Skak Union.

Sidste tilmelding er mandag den 26. august, og lige nu er der 63 deltagere tilmeldt i hurtigskak om lørdagen og 40 deltagere i lynskak om søndagen. Favoritterne til de to mesterskaber er GM Jonas Buhl Bjerre, GM Sune Berg Hansen, GM Jesper Søndergaard Thybo og GM Jonny Hector.

Indbydelse og tilmelding: HURTIGSKAK og LYNSKAK