You are currently viewing Rapport fra Prag

Rapport fra Prag

OL-deltager Shanne Hedegaard er med til Ungdoms EM i Prag som træner, og har lovet skak.dk løbende at skrive om turneringen. Her er den første rapport fra Prag:

Prag er Tjekkiets hovedstad og med et indbyggertal på knap 1,4 mio, betød det at en bustur på 26 km der ifølge Google Maps varede 36 min, ville tage over 2 timer hvis man ramte eftermiddagstrafikken. Det gjorde vi selvfølgelig da vi efter en time ventetid i lufthavnen, langt om længe blev placeret i en varm, proppet bus mod Top Hotel Praha. Undervejs på busturen bremsede chaufføren hårdt op flere gange, hvilket betød at de personer der stod op (inklusiv nogle af de danske) væltede frem ad i bussen. Til dette svarede buschaufføren blot “please sit down”. Vi stoppede undervejs på Olympic Hotel hvor nogle spillere og forældre stod af. Da vi endelig ankom til vores hotel konkluderede vi, at det var over en time siden, at vi havde sat de andre af…

Top Hotel Praha, som vi bor på, er også spillestedet for turneringen. Her var Rasmus Skytte og jeg i dag til Technical Meeting, hvor vi efter en briefing om regler osv. endte i en spørgerunde med en masse forvirring om transport til og fra spillestedet, før og efter runderne. Vi var her enige om at vi i den danske delegation nyder at bo på spillestedet, og derfor slipper for lange og varme busture de næste 10 dage!

Set på dagen fra en skakligt perspektiv, så klarede de danske juniorer sig ganske fint! tilsammen scorede de 14/22. Hver dag sidder Rasmus og jeg klar i den japanske have i et par timer, og hjælper dem der har lyst, med forberedelse til deres kommende parti. Efter runden sidder vi igen et par timer og analyserer partierne med dem der har lyst til det!

Arrangørerne i Prag har gjort meget ud af LIVE transmissionen fra stævnet. Mellem 25 partier og 35 partier pr. gruppe kan man dagligt følge med i.

Vitus Bondo Medhus kom godt fra start i turneringen med en angrebssejr i første runde:

Vitus Bondo Medhus – billede lige før partiets start

De danske resultater i første runde:

Resterende program for Individuelt EM:
Fredag den 23. august kl. 15:00: 2. runde
Lørdag den 24. august: kl. 15:00: 3. runde
Søndag den 25. august kl. 15:00: 4. runde
Mandag den 26. august kl. 15:00: 5. runde
Tirsdag den 27. august: Fridag
Onsdag den 28. august kl.15:00: 6. runde
Torsdag den 29. august kl. 15:00: 7. runde
Fredag den 30. august kl. 15:00: 8. runde
Lørdag den 31. august: kl. 15:00: 9. runde

Link til hjemmesiden for turneringen: https://www.eycc2024.eu/

Link til resultater fra turneringen på chess-results: HER

Link til live på Lichess: HER