You are currently viewing Kort nyt uge 32

Kort nyt uge 32

Dan Erichsen og Stefan Mihaila Radu deltog i skakfestivalen Skakfestivalen RTU Open i Riga i Letland, hvor der samlet var mere end 600 spillere med i turneringen. Dan sluttede på 4 point og Stefan på 2½ point. Begge ramte stort set den forventede score.

Link til resultater fra turneringen: HER

Link til hjemmesiden for turneringen: https://rtuopen.com/


European Union Youth Championship sluttede tirsdag i Roznov i Tjekkiet. Amanda Skytte (billedet øverst) blev EU-mester i U8 piger ved at i en samlet gruppe at slutte på 6. pladsen med scoren 4½ af 9. Robert Skytte havde en svær turnering i U12, hvor han sluttede med 4/9.

Link til resultater: https://chess-results.com/tnr976122.aspx?lan=5&art=0&turdet=YES

Link til partier på Lichess: U08 – U10 – U12 – U14

Link til hjemmesiden for turneringen: https://www.chess.cz/mistrovstvi-evropske-unie/


IM Filip Boe Olsen deltager i denne uge i den spanske holdturnering i “Segunda Division”. Hele 58 hold stiller til start, og favoritholdet har fire spillere omkring 2600 i elo. Filip er førstebræt for holdet C.A. Silla Integrant Col-lectius B, der er seedet som nummer 4. Der spilles 7 runder med 5 spillere på hvert hold.

Filip har indtil videre spillet en god turnering og er ubesejret med 4/5 og slog i 4. runde GM Merab Gagunashviili (2563) fra Georgien.

Link til holdopstillinger og resultater: HER

Link til live: https://sichess.com/web/livefeda/


5. episode af podcasten Skakspilleren er på gaden. Denne gang har Christian Thelin besøg af den 7. dobbelte Danmarksmester GM Sune Berg Hansen. Thelin siger om denne podcast: Vi taler om hvordan Sune fik interessen for skak, om hvornår han fandt ud af, at han ville satse på skak, om landstræner tiden, og så taler vi om, hvordan man kan gøre skak endnu mere tilgængeligt for de rigtig mange, som spiller en masse, men ikke synes at det er tillokkende at melde sig en i en skakklub”

Link til podcasten på APPLE – PODIMOSPOTIFY


ECU Magazine juli 2024 er ude nu. Se mere her: https://madmagz.com/magazine/2136166#/


Skakaften for kvinder i Valby Kulturcenter torsdag den 22. august 2024 kl. 19. Valby Skakklub arrangerer bl.a. en let grillet aftensmad, kage med mere – der er gratis adgang. Se mere her: https://valbyskakklub.dk/nyhed.php?id=109


Russisk skakspiller afsløret i at forgifte rival inden kamp ramte de danske aviser i den forgangne uge. Se mere om den mærkelige hændelse på TV2: HER


Finn Kristiansen, der er turneringsleder i Maribo Skakklub, har skrevet til skak.dk om Lolland Falster Mesterskabet:

53-årige Bo Rasmussen fra Nørre Alslev blev vinder af Lolland-Falster-Mesterskabet 2024. Bo var den højest ratede i turneringen, men har holdt pause fra skakken i 16 år. I 2008 deltog Bo Rasmussen i holdturneringen for det, der dengang hed Nordfalster Skakklub, som i parentes bemærket er nedlagt for nogle år siden. Sidst Bo deltog i en enkeltmandsturnering er helt tilbage til 2005, altså for 19 år siden.

I sidste runde af Lolland-Falster-Mesterskabet 2024 stod kampen mellem Henning Nielsen fra Maribo Skakklub og Bo Rasmussen, der ikke er medlem i nogen klub, men enkeltmedlem i Dansk Skak Union. Inden sidste parti havde Bo ½ point mere end Henning Nielsen. Partiet endte remis.

I gruppe 2 stod kampen om førstepladsen mellem Knud-Ole Olsen fra Guldborgsund Skakklub, samt Jesper Frederiksen og Finn Kristiansen, begge fra Maribo Skakklub. Alle 3 spillere havde 3 point før sidste runde, hvor netop de 2 spillere fra Maribo Skakklub mødtes. I sidste runde tabte Knud-Ole Olsen, mens de 2 Maribo-spillere spillede remis og således delte førstepladsen.

I gruppe 3 var Finn Fjeldhøj fra Maribo Skakklub suveræn med sejr i alle 5 partier.

Vinderne i de 3 grupper blev alle – udover kontante pengepræmier – belønnet med hver 4 ”badelandsbilletter” til Lalandia, som havde sponsoreret disse tillægspræmier.

Link til resultater fra turneringen: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28695